måndag, december 11, 2006

Fackliga maffiametoder i GöteborgTrots att resturangägaren Sofia Appelgren betalar sin personal högre än kollektivavtalet anger så blockerar facket resturangen.

Det är ingenting annat än rena maffiametoder som facket ägnar sig åt. Om arbetstagaren är överens om att inte teckna kollektivavtal ska de inte tvingas till det.

När Sofia frågade sin personal om de önskade kollektivavtalet så tackade de nej. Historien borde ha varit slut men inte för Hotell och Resturangfacket. För dem spelade personalens åsikter inte roll,den högre lönen som Sofia betalade ut eller det faktum att vi har negativ föreningsfrihet (dvs frihet att stå utanför föreningar och fackförbund), någon roll. Alla ska ha kollektivavtal,säger Dag Fransson, ombudsman för Resturang och hotellfakcet i Göteborg. Likt MC-klubbar och andra utrpressarkrafter görs inga undantag; alla ska skriv unde papperen...

Det är viktigt att betona vikten av samförståndslösningar på den svenska arbetsmarknaden. Om arbetstagen och arbetsgivaren är överens om att inte vilja ha kollektivavtal så ska inte facket tvinga dem till det. Framför allt ska det inte ske med de maffiametoder som Hotell och Restaurangfacket bedriver mot en liten salladsbar i Göteborg.

Inga kommentarer: