lördag, maj 05, 2007

Mer tid med barnen

Vi kristdemokrater kommer att under en intensiv period,1-15 maj fortsätta att peka på mer tid med barnen.Vi kommer att torgföra vår politik på olika sätt. I Jönköping har lokalavdelningen anordnat aktivitet på Västra Torget idag och till nästa helg kommer vi att finnas där med husvagnar.En viktig del id etta är att fokusera på vår familjepolitik. Vi kan inte blunds för det det fakutm att vi har Sveriges bästa familjepolitik. Gär gårn in på familjesidan för mer information.

I Ekot den 25 april, i ett inslag om vårdnadsbidraget, säger Göran Hägglund att han fortfarande hoppas på att löftet om vårdnadsbidraget kan infrias till årsskiftet. Inslaget fortsätter med att Göran även sagt att jämställdhetsbonusen är komplicerat att utforma och att det kan ta tid. I samma inslag säger folkpartiet nej till varianten att börja med vårdnadsbidraget vid årsskiftet och ta jämställdhetsbonusen senare. Dett visar på att vi behöver fortsätta att driva förslaget om vårdnadsbidraget. Därför kommer vi att under denna period att centrera oss kring förslaget.

Hör hela inslaget på: http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1330559. Det får inte bli som
under förra perioden då vi satt i regeringsställning, då vårdnadsbidraget infördes kort före valet 1994 och (s) tog bort det så snart de fick möjlighet.Det är en viktig reform för våra familjer.

Runt om i Sverige är trycket bland småbarnsföräldrar stort för ökad valfrihet i barnomsorgen. Föräldrar önskar också mer tid med sina barn och en mindre stressig tillvaro. Kristdemokraterna har efter tuffa förhandlingar fått med sig övriga Allianspartier på att införa ett vårdnadsbidrag som ska ge ökad valfrihet och som småbarnföräldrar ska kunna använda för att få mer tid med sina barn. Kristdemokraterna driver nu en kampanj för att reformen ska bli verklighet så snabbt som möjligt, från 1 januari 2008. Det är dock upp till kommunerna att avgöra om de ska införa vårdnadsbidraget eller inte. Det är viktigt att så många kommuner som möjligt utnyttjar denna möjlighet.
Ett nej skulle kunna innebära att kommunen blir mindre attraktiv för småbarnsfamiljer att bo i.
Därför uppmanar vi kristdemokrater att så fort förslaget bli verklighet att så många kommuner som möjligt inför denna möjlighet. Jag kommer återkomma med mer info om våra aktiviteter i samband med detta.

Inga kommentarer: