torsdag, juli 03, 2008

Alliansen genomför vad den lovade

Alliansen gick till val på en tydlig politisk agenda som vi också fick väljarnas förtroende att genomföra. Det är utifrån den politiska agendan vi nu bedriver regeringspolitik.
Socialdemokraterna påstår i insändare att löftespolitiken från Alliansen före valet 2006 har gått över till en systemskiftespolitik utan folklig förankring. Jag håller inte med om den beskrivningen. Det stämmer för visso att Alliansen gick till val på många löften, både bekväma och obekväma. Men till skillnad från många andra tidigare regeringar håller vi nu också på att genomföra löftena.
Att kritisera alliansen för att den genomför sina löften istället för att bedriva en socialdemokratisk politik är för mig obegripligt. En regering ska genomföra löften och stå upp för sin politik, det ska göra skillnad att byta regering.
Alliansen lovade att sänka inkomstskatterna, det har vi gjort. Alliansen lovade att bekämpa arbetslösheten, det har vi gjort. Alliansen lovade att förändra a-kassan, det har vi gjort. Alliansen lovade att satsa på äldrevården och den psykiatriska vården, det har vi gjort. Alliansen lovade att förbättra svensk skolpolitik, det har vi gjort. Att kalla detta för att svika väljare eller att rasera svensk välfärd är för mig obegripligt.
LO har nu kommit in i en löfteskarusell som skulle kosta svenska löntagare stora summor pengar. Frågan är snarare om svenska folket är berett och gå med chockhöjda skatter och därmed minskat reallöneutrymme och ökad arbetslöshet för att LO ska få igenom sina krav om höjda bidrag. Själv tvekar jag, men låt väljarna avgöra i nästa val. Fram till dess kommer dock Alliansen fortsätta att driva den politik vi blev valda att göra och som hittills gett stora framgångar för Sverige.

Inga kommentarer: