måndag, juli 21, 2008

Resultaten av politiken viktigast


Det är fantastiskt att socialdemokraterna skriver i insändare att få väljare uppfattade Alliansens budskap om sänkta ersättningsnivåer i a-kassan eller sänkta tak i sjukförsäkringen (lägre sjukersättning till högavlönade).
Var det något media med stor hjälp av socialdemokraterna påminde väljarna om så var det väl just detta. Trots det vann alliansen valet. Väljarna gav oss alltså mandat att skära i transfereringssystemen för att kunna satsa pengar på jobbpolitiken och välfärdspolitiken istället. Det har vi också gjort.

Äldrevården och psykiatrin har fått ökade resurser, skolpolitiken förbättras och en tandvårdssatsning av aldrig förr skådat slag har genomförts. Samtidigt har människor fått rejält sänkta inkomstskatter och jobbtillväxten har varit fenomenal. Hittills har regeringens politik varit mycket lyckad och inget talar för den kommer att misslyckas kommande år.

Socialdemokraterna hamnar sedan i ett märkligt resonemang om olika etiketter på kristdemokraterna. Oavsett om man skrämmer med höger eller vänster så kvarstår faktum vår politik ger jobb och minskar utanförskapet som i sin tur möjliggör stora välfärdssatsningar. De som vinner mest på en sån politik är de mest utsatta.

Socialdemokraterna får sätta vilken etikett de vill på alliansen och kristdemokraterna. För mig är det viktiga resultatet av politiken och där har Alliansen stor anledning att vara nöjda.

Inga kommentarer: