onsdag, januari 04, 2012

Är det befogat att tala om "religiös rensning" ?

Runt omkring i vår värld, sås förföljs människor för sin tro. Detta måste det spridas ökad kunskap kring. Det hör till människovärdet, att fritt kunna utöva sin tro.

I DN den 27 mars 2011 fanns en intressant ledarartikel med titeln "Kriget mot kristna". Bakgrunden till artikeln var det ökande våldet mot kristna, framför allt i Mellanöstern och Nordafrika. DN:s ledarskribent tar upp några exempel på undersökningar som gjorts. Den brittiska katolska organisationen Aid to the Church hävdade nyligen i den färska rapporten "Persecuted and Forgotten" (Förföljd och Glömd) att 75 procent av all rligiös förföljelse riktas mot kristna.

DN tog också som exempel tankesmedjan Pew Research Center som hävdar att kristna trakasseras i två tredjedelar av världens länder,fler än andra religionsutövare. DN konstaterar också på ledarplats att västvärlden har en stark ovilja mot att ta avstånd från följelser mot kristna och nämner flera orsaker till detta. DN nämner också att höga muslimska företrädare världen över har tagit starkt avstånd mot våldet mot kristna. Det är bra att en stor tidning som DN markerar sin inställning i frågan så starkt !

Dessa brott mot människovärdet som faktiskt sker världen över, måste vi i västvärlden ta avstånd ifrån. Jag liksom flera tycker det är befogat att tala om "religiös rensning".

Inga kommentarer: