torsdag, april 17, 2008

Stoppa avvisningarna till Afghanistan

Nyligen besökte Reza Rezai,som jag tidigare bloggat om polisen i Ljungby (bilden) och mottog ett avvisningsbeslut.Han ska utvisas på lördag till Kabul.

Samtidigt går Migrationsdomstolen emot Migrationsverket i en tredje dom och slår fast att man i nuvarande läge inte kan avvisa ensamstående personer till Kabul om de inte har anknytning i form av familj,släkt, vänner etc.

Det är minst sagt häpnadsväckande att Migrationsverket, trots dessa tre domar som går verket emot och trots att ett par ärenden ligger i Migrationsöverdomstolen i samma fråga, fortsätter att avvisa ensamstående personer utan nätverk till Kabul.

Det enda rimliga är att inhibera samtliga avvisningar i avvaktan på vägledande domar i Migrationsöverdomstolen om nu inte tre domar i Migrationsdomstolen är skäl nog.
Migrationsverkets agerande visar med all önskvärd tydlighet att verket struntar fullständigt i att det finns ett flertal afghaner i samma sits (exvis Reza) som man därmed skickar
iväg till en osäker framtid och kanske tom till en säker död.


Samtidigt ondgör sig den svenska regeringen över situationen i Kina,
Tibet m fl länder.

Regeringen med Tobias Billström i spetsen är ytterst ansvarig för den rådande situationen. Det är en skam att Sveriges regering inte har kraft att ge en tydlig politisk signal till sin egen myndighet,Migrationsverket, att stoppa detta inhumana spel med människors liv.

Enligt min mening borde vi våga kräva följande:


Stoppa omgående avvisningarna till Afghanistan i avvaktan på Migrationsöverdomstolens vägledande domar!

Inga kommentarer: