söndag, juli 09, 2006

Växande spänningar mellan Hamas och Syrien

Tänkte ägna mig lite om situationen i Israel i mitt blogginlägg idag. Vi har de senaste veckorna hört oroliga rapporter ifrån Israel. Situationen berör oss. Varhelst det unika, okränkbara människovärdet kränks berör det oss.

Enligt en rapport på den palestinska webbsidan PNN och som citeras i Ynet News ,mötte Syriens president Bashar Assad Hamas-ledarskapet i Damascus kort efter den israeliska styrkeuppvisningen då IAF-stridsflygplan flög över hans palats förra veckan. Den israeliska aktionen var föranledd av det faktum att Israel ser Assad som en av Hamas huvudsupportrar och har upprepade gånger begärt att den syriska regimen upphör att ge pengar tilll och att vara värd för terrororganisationen.

I mötet antas Assad ha begärt frisläppandet av Gilad Shalit,men Hamasledaren Khaled Mashalll,som trots den verkliga auktoriteten i terroroganisationen, vägrade att ge efter. Istället åkte Mashall till Algeriet tillsammans med många av de Hamasledare som har sin bas i Algeriet. Hamas talesmän i Gazaremsan sade att de inte kände till händelsen, men att de inte trodde att informationen var korrekt.

Inga kommentarer: