måndag, september 18, 2006

Nu fortsätter vi att ge järnet!

Sverige har äntligen fått ett maktsskifte. Socialdemokratrernas långa maktinnehav har nu äntligen brutits. Som regering har vi nu ett enat Allians för Sverige med ambitioner att förändra. I skrivande stund vet vi inte vad som nu händer med posterna i den nya regeringen. Men en sak är säker och det är att vi konmmer få en regering med kristdemokratisk inflytande. Sedan så har vi en stark riksdagsgrupp som ger hopp för framtiden.


Kristdemokraterna i Jönköpings kommun går fram i kommunvalet och har i nuläget ökat från 16 till 17 mandat i fullmäktige!

Trots (m):s stora framgång i hela landet liksom i Jkpg har vi hållit ställningarna och dessutom ökat. Detta beror på våra gemensamma insatser.
Under mandatperioden och nu under valrörelsen. Att vi går emot rikstrenden för vårt parti och istället ökar är en arbetsseger!


Nu väntar förhandlingar och Anders Hulusjö är vår förhandlare. I nuläget har vi samma mandat (17) som (m) trots att de har fler röster- men valkretsindelningen spelar dem ett spratt. Därav denna situation. Onsdagsräkningen av de sista rösterna kan ändra på detta. Miljöpartiet kommer åter till fullmäktige och verkar få en vågmästarroll med 2 mandat. Vart centern tänker gå återstår också att se.
Det blir med all säkerhet en vecka av förhandlingar. Vi önskar Anders lycka till med förhandlingsarbetet och vi får tillsammans glädja oss över vår lokala framgång.

Vi får också komma ihåg att varje dag verka för ett mer kristdemokratiskt Sverige genom att synas, vara bland folket och berätta om våra kristdemokatiska värderingar.Kristdemokrater nu ger vi järnet , i realpolitik, i att vi berättar för människor om vår politik och vad vi står för!

Inga kommentarer: