söndag, januari 27, 2008

Kristdemokratin - unik

"Ideologin kan knäcka kd" basunerar Aftonbladet ut i en artikel. I motsats till Aftonbladet anser jag att det är just ideologin som är ryggraden för oss kristdemokrater.Jag har tidigare skrivit om kristdemokratisk ideologi här.

Vi finns där för att vi är ett ständigt alternativ för de väljare som genomskådat socialismens misslyckande, vi existerar för de medborgare som inte köper ekologismens världsfrånvända utopier,vi kommer att vara kvar för all röstberättigade vars tilltro till otyglad kapitalism skapar den perfekta balansen,inte är total.Vår kristdemokratiska övertygelse är unik för att den tar upp frågor kring det specifika människovärdet,synen på människans ofullkomlighet och människans grundläggande behov av små gemenskaper av små och nära gemenskaper.Det är rent utav så att självaste demokratins innersta kärna utgår från principen om just människovärdet.


Rätten till liv är ju den grundläggande förutsättningen för alla andra mänskliga rättigheter. vi vet alla när människovärdet terroriseras av ofullkomliga politiker,militärer eller andra,påverkar detta hela den vardagen vi lever i på ett negativt sätt.Krigsförbrytare ställdes inför rätta och dömdes mot brott mot mänskligheten trots att de följt sitt lands lagar.Kristdemokratin är det parti i Sverige som påvisar att politikens och rättssamhället är ömtåligt utan en hållbar etik och värdegrund.

Med personalismen,förvaltarskapsprincipen,ofullkomlighetstanken,rätt makt på rätt nivå,betoningen på naturliga gemenskaper,klassförsoning och samhällsgemenskap,social marknadsekonomi och internationell solidaritet i ryggen kan vi sluta att navelskåda,sträcka på oss och presentera oss som Kristdemokrater. Kanske med en viss politisk särart,men med en ideologisk styrka som kan häva oss bort från dåliga opinionsvindar till 11,1 % i nästa val.


Inga kommentarer: