lördag, december 17, 2011

Välkommen avdragsrätt

Ska försöka att blåsa liv i bloggen efter att jag inte varit speciellt aktiv, beroende på att jag glömt bort att uppdatera bloggen, men det ska bli ändring på det framöver :).

Det kan vara på sin plats att skriva lite om den glöggkampanj som vi har haft där många samtal har förts med vanligt folk. Många kristdemokrater har tappert varit med och kampanjat.
I år har den handlat om det vi kristdemokrater arbetat hårt för, nämligen att privatpersoner när de ger gåvor till ideella organisationer. Det kan vara på sin plats att förklara varför vi kämpat för det.

För oss kristdemokrater är det en självklarhet att samhället är större än staten. Det civila samhället och ideella organisationer har en mycket viktig roll att fylla i det goda samhället. Det är i det civila människor får utlopp för sitt engagemang och sina intressen. I det civila samhället utvecklas och stärks demokratin, människor får möjlighet till att ta egna initiativ för att hjälpa andra och göra viktiga samhällsinsatser.
Sverige är ett av de få länder som inte haft någon avdragsrätt till ideella organisationer.Med tanke på den viktiga roll som dessa organisationer har vi kristdemokrater kämpat att införa en sådan avdsragsrätt. Nu ger det arbetet resultat.

Inga kommentarer: