lördag, april 14, 2007

FN vägrar ta till sig kritik


Jag har tidigare bloggat om FN:s tvivelaktiga roll .Denna kritik tycks nu har bekräftats ytterligare. Under en av Human Rights Councils:s (HRC) sessioner , vägrade rådets president, Alfonso de Alba, för första gången att tacka en talare för ett anförande och hotade till och med att ta bort liknande tal från protokollet.
Hillel Neuer, direktor för UN Watch, kritiserade nämligen i sitt treminuterstal HRC för att vara på väg att bli ett "värdelöst råd", enligt vad UN Watch webbsida uppger. Neuer pekade på den uppenbara bristen av resolutioner mot övergrepp av mänskliga rättigheter i Darfur, Tibet och Tjetjenien och menade att "[HRC:s] svar har varit tystnad. Dess svar har varit likgiltighet. Dess svar har varit kriminellt."
Däremot har HRC antagit åtta resolutioner som fördömer en enda stat: Israel. Därigenom strävar rådet efter att "demonisera den israeliska demokratin, att delegitimera den judiska staten, och att göra det judiska folket till syndabock". Neuer avslutar med följande: "Vad blev det av grundarnas dröm? Hemska lögner och moralisk upp-och-nervändning, den har blivit en mardröm." Ironiskt nog, inrättades rådet för ett år sedan för att ersätta FN:s kommission för mänskliga rättigheter eftersom den ansågs vara alltför partisk mot Israel.

Inga kommentarer: